Dr. Dane Krtinić kbc niš

Poštovani korisnici Leovit proizvoda,
Dozvolite mi da sa Vama podelim svoje iskustvo i mišljenje o Leovit-u!
Kada sam doneo odluku da krenem sa Leovit dijetom, opreznosti radi, dobro sam proučio svu ponuđenu literaturu o njoj, prvo sam obavio sve biohemijske i hematološke analize krvi, vrlo motivisan da pridržavanjem ove dijete nikako ne narušim svoje zdravlje.
Rezultati su bili uredni, u granicama normalnih vrednosti, te sam Leovit proizvode u početku poručio za 14 dana. Naručio sam: Prvu etapu (Detoksikaciju organizma), potom sam iz druge etape (aktivno mršavljenje) izabrao Tradicionalni meni sa mesom i na kraju Trodnevnu ekspres dijetu sa Posnim danom za stabilizaciju težine.

U prvoj fazi Leovit detoksikacije primetićete veliku zastupljenost cvekle. Cvekla je od davnina u narodu poznata da “popravlja krvnu sliku”. Pored toga ona poboljšava rad creva, zučne kese i želuca. Povoljno utiče kod fizičkog i psihičkog zamora. Ona je povrće koje sadrži široku lepezu vitamina, minerala, proteina i ugljenih hidrata. Njen bitan sastojak je betanin koji podstiče razmenu materija, smanjuje holesterol, reguliše krvni pritisak, poboljšava rad jetre i smanjuje fragilnost krvnih sudova. Na osnovu nabrojanih odlika, zauzela je svoje mesto u fazi Detoksikacije organizma.

Pored cvekle, Detoksikacija, Trodnevna Ekspres-dijeta i Posni dan obiluju koprivom i spanaćem. List i koren koprive su bogati brojnim vitaminima i mineralima, koriste se za poboljšanje izlučivanja viška tečnosti iz organizma i za opštu detoksikaciju. Stimulativno deluju na rad organa za varenje, na smanjenje želudačnih bolova, stimulaciju sekrecije želudačnih žlezdi, kao i na funkcionisanje jetre, žuči, slezine i pankreasa. Povoljna je za uspostavljanje normalne glikoregulacije i utiče na normalizaciju nivoa holesterola u krvi. Kopriva zajedno sa spanaćem pokazuje analgetsko, hemostatsko, antibakterijsko, antivirusno, antiinflamatorno i diuretičko dejstvo.
Prva Leovit etapa, Detoksikacija organizma, omogućava pročišćavanje gastrointestinalnog trakta, čišćenje jetre i poboljšanje stanja i izgleda kože.
Rezultati koje sam imao posle završene prve etape su bili zapanjujući i, verujte mi, neočekivani! Smrsao sam 5 kg za 5 dana detoksikacije. To je i logično obzirom na adekvatan kalorijski unos i na sam izbor namirnica i napitaka u prvoj etapi! Veoma je bitan četvrti dan “intezivnog prečišćavanja” za koji NAGLAŠAVAM da je apsolutno moguće izdržati ga!

Tokom druge etape smršao sam 4 kg za 5 dana. Obroci Tradicionalnog menija su veoma prilagođeni jelima slovenske kuhinje i našeg balkanskog podneblja. Druga Leovit etapa sa učinkom aktivnog mršavljenja postiže efekte u vidu: regulacije funkcija gastrointestinalnog trakta, postepenog mršavljenja sa trajnim održavanjem postignutih rezultata, kontrole apetita sa smanjenom željom za slatkišima, formiranja zdravih navika i aktivacije metabolizma.
Ovako dobrom, mom rezultatu, potpomogli su brojni važni sastojci Leovit proizvoda, pa ću posebnu pažnju obratiti na neke od njih!
L-karnitin omogućava trošenje masti u organizmu na pravilan način, tj. da se koriste za stvaranje energije, a ne da se talože u vidu potkožnog masnog tkiva. Ovo je bitan sastojak u srednjem segmentu Leovit proizvoda. Takođe, L-karnitin dovodi do poboljšanja rada kardiovaskularnog sistema, tonusa srčanog mišića i njegove funkcije. 
Paullinia cupana, odnosno guarana, je puzeći grm sa crvenkastim plodovima koji raste u vidu grozdova. Plodovi sadrže crne semenke okružene belim slojem. Konzumacija guarane je česta pojava kod brazilskih domorodaca čak od perioda detinjstva zajedno sa majčinim mlekom i poznata je pod nazivom “eliksir dugog života”. Guarana sadrži aktivne materije poput teobromina, saponina, tanina i katehina. Teobromin pomaže pri sagorevanju masti i čišćenju creva.
Ekstrakt guarane koji prisustvuje u sastavu Leovit proizvoda, pored ovih dejstava, povećava budnost i koncentraciju, smanjuje napetost i umor, pa se zbog ovih svojstava čak i preporučuje za poboljšanje kognitivnih funkcija. Obzirom na to da tokom dijete nije preporučljivo konzumiranje turske kafe, osobama kojima je to problem, može se reći da su rešenje Leovit proizvodi koji sadrže ekstrakt ove biljke, jer on sadrži 3-7% kofeina. Za razliku od turske kafe koja sadrži 1-2% kofeina, Leovit kafa za sagorevanje masti kvalitetnije podstiče budnost, opažanje i raspoloženje sa kofeinom guarane, koji je takođe i stimulator centralnog nervnog sistema. Primetno ublažava sve vrste umora i smanjuje apetit, dok pri tome ne izaziva nus pojave u vidu lupanja srca. Ovaj kofein se sporije oslobađa tokom dana, pa je samim tim njegovo dejstvo duže od obične kafe. 
Bromelin je proteinski ekstrakt dobijen iz stabljika ananasa i ima veliku istoriju korišćenja u narodnoj medicini, a bitan je sastojak Leovit ishrane. Ekstrakt bromelina je, zapravo, mešavina dva proteolitička enzima, ekstraktovana iz biljaka familije Bromeliaceae. Prvu ekstrakciju bromelina, daleke 1891.god. zabeležio je venecuelanski hemičar Vinsent Markano iz fermentisanih plodova ananasa, gde ga inače najviše ima. Bromelin je efikasan kod raznih upalnih procesa i ima svoje mesto i u digestivnim procesima, jer potpomaže i podstiče bolje varenje svojim sastojcima tripsinom i pepsinom, smanjuje osećaj gorušice i povoljno utiče kod dijareja.
U narodu dugo poznata sena (lišće sene) je sadržana u nekim Leovit proizvodima sa Detoks kompleksom. Sena ima laksativno dejstvo i veoma je efikasna kod hroničnih opstipacija i “lenjih creva”. Mešanjem listova sene sa drugim čajevima ublažava se njeno laksativno dejstvo na čoveku udoban terapijski nivo. 
Garcinia Cambogia, biljka iz jugoistočne Azije, središnje Afrike i Indije, takođe je zastupljena u Leovit proizvodima. Ekstrakt garsinije deluje tako što smanjuje želju za konzumiranjem slatkih namirnica, a pomoću svoje aktivne supstance – hidroksilimunske kiseline utiče na regulaciju nivoa holesterola i glukoze u krvi. Ovaj njen aktivan sastojak, veoma je bitan u procesu gubljenja masnih naslaga, jer svojim dejstvom na “ometanje” pretvaranja viška kalorija iz hrane (ugljenih hidrata) u masnoću, blokadom enzima daje organizmu šansu da te iste kalorije i potroši. 
Vrlo bitan sastojak nekih Leovit proizvoda je i kurkuma. Ona je jedan od omiljenih začina poreklom iz Azije, prepoznatljiva po svojoj jarko žutoj boji. O dejstvu kurkumina na organizam, mnoga naučna istraživanja su u toku i delom objavljena u eminentnim svetskim naučnim časopisima. Kurkumin je biljni pigment koji daje karakterističnu boju kurkumi a još od davnina su poznata njegova brojna antioksidativna i terapijska svojstva na digestivni i respiratorni sistem, a takođe i na hepatobilijarni trakt. 
Kolone kukuruznih stigmi, kao još jedan od brojnih sastojaka koji se mogu naći u Leovit proizvodima, imaju pozitivan efekat na rad hepatobilijarnog trakta i pankreasa.

Trodnevna Ekspres-dijeta sa Posnim danom kompletirala je dijetu kao završna, treća faza - Stabilizacija težine, tokom koje sam smršao jos 1 kg.
Treća Leovit faza nam će Vam omogućiti fiksiranje postignutog rezultata i stabilizaciju težine na dug i bezbrižan vremenski period.
Dakle, moj ukupni rezultat mršavljenja za 14 dana bio je sledeći: 10 kg manje, 2 cm manje u obimu vrata, 9 cm manje u grudima, 13 cm manje u struku, 13 cm manje u kukovima i 3 cm manje u obimu butine. Kontrola svih laboratorijskih analiza krvi i krvna slika su bili potpuno normalni kao i na početku dijete.

Tokom 14 dana, koliko sam koristio Leovit proizvode, upražnjavao sam umerenu fizičku aktivnost nekoliko puta nedeljno. Jednostavno, poenta mršavljenja sa Leovit proizvodima je zapravo u malom kalorijskom unosu koji je mnogo manji od bazalnog metabolizma pojedinca (energija potrebna za rad unutrašnjih organa) i samim tim, obzirom da se za bazalni metabolizam potroši više od našeg dnevnog unosa, povlači se energija iz depoa organizma i dolazi do mršavljenja! Naravno, pored toga u Leovit proizvodima napravljena je adekvatna kombinacija hranljivih sastojaka koja je dovoljna da zasiti pojedinca bez obzira na mali kalorijski unos a i da dovede do detoksikacije organizma ničim drugim do sasvim prirodnim, organskim sastojcima, zdravim namirnicama! Naučno je dokazano da je u jednom kilogramu sala uskladišteno 8000 kcal. Dakle, ukoliko bismo držali neku klasičnu dijetu kojom ostvarujemo razliku između unosa hrane i bazalnog metabolizma od 1000 kcal dnevno, znači da bi nam bilo potrebno 8 dana za topljenje 1 kg sala. Naravno, primenjujući forsiranu fizičku aktivnost. 

Ukoliko sa Leovit proizvodima unesemo samo 500 kcal dnevno koje značajno premašuju razliku između unosa i potrošnje od 1000 kcal samo za bazalni metabolizam (samo se leži i diše) dolazi do većeg iskorišćavanja depoa pa samim tim i veće energetske potrošnje na dnevnom nivou te nije potrebno 8 dana za topljenje 1 kg sala već se to može značajno brže i lakše postići.
Postoji još jedan naučno dokazan razlog zašto je Leovit dijeta bolja od drugih. Naime, dokazano je da se brzim opadanjem samo 5% telesne težine kod gojaznih, ZNAČAJNO popravlja hipertenzija, vrednosti holesterola, insulinske rezistencije i drugih patoloških vrednosti, koje ugrožavaju život gojaznih, tj. obolelih osoba, nasuprot potpuno zdravim osobama sa idealnim telesnim indeksom. 
Leovit ishrana, svakako, brzo postiže smanjenje kritične telesne težine, te se u praksi mogu primeniti tvrdnje ruskih lekara o oporavku zdravstvene slike, što je na moje veliko zadovoljstvo, apsolutno primenljivo i kod nas u raznim terapijama pri kućnom ili kliničkom lečenju i svakako treba biti razmotreno kako od strane zdravih žena i muškaraca, tako i od strane pacijenata i njihovih lekara.

Dakle, moguće je uz Leovit dosta smršati za kratak vremenski interval!
Preporuka za svakoga ko ima višak kilograma da ih se reši na brz i kvalitetan način zauvek!
Takođe, preporuka i za one kojima je potrebno samo par kilograma manje za kratko vreme!
Drago mi je da ste se odlučili za Leovit sveobuhvatan niskokaloricni program ishrane sa naucnim pristupom mrsavljenja uz revitalizaciju organizma i želim Vam puno uspeha!

Dr. Dane Krtinić
Niš